Ingrediencie:

  • 500 g mleté morčacie mäso (alebo bravčové)
  • 1/2 ks hlávková kapusta
  • 1 hrnček ryža guľatozrnná
  • 3 ks mrkva
  • 350 ml lečo
  • 250 ml smotana na varenie 12%
  • 1 ks vajce
  • 2 ks cesnak
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Postup:

Kapustu rozoberieme na listy a spolu s mrkvou nakrájanou na malé kocky uvaríme do polomäkka v slanej vode.
Pekáč potrieme olejom a vyložíme polovicou kapustných listov.
Ryžu uvaríme do mäkka podľa návodu alebo tak ako ste zvyknutí.
Do misky vysypeme vychladnutú ryžu.
Pridáme mleté mäso, lečo zbavené vody, vajíčko, pretlačené cesnaky, korenie, soľ a dobre premiešame.
Osolíme a okoreníme podľa chuti (ja zvyknem surovú zmes skúšať či je dostatočne ochutená).

Pripravenú zmes naložíme do pekáča na kapustné listy, popicháme obrátenou vareškou a polejeme smotanou.
Potom všetko prikryjeme druhou polovicou listov a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 45-50 minút.

Hotovo. Mňam!

Podávame samotné alebo so zemiakovou kašou.