Ingrediencie:

  •  2 ks kuracie prsia
  • 1 ks maďarská klobáska (štipľavá)
  • 6 – 7 ks paradajky ROMA
  • 1 ks väčšia kápia alebo
    červená hranatá paprika
  • 1 ks mozzarela
  • olivový olej
  • čierne mleté korenie
  • bazalka
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme.

Pripravíme si hlbšiu rajnicu do ktorej dáme olivový olej a kuracie prsia orestujeme do zatiahnutia.

Keď sa mäso zatiahne pridáme klobásku, porestujeme a po chvíľke pridáme aj rajčiny. Všetko pokrájané na menšie kúsky.
Po chvíľke sa paradajky začnú rozpadať, vytvoria nám „omáčku“ a klobáska zase štipľavú chuť.

Keď sú paradajky rozpadnuté, do zmesi pridáme papriku nakrájanú na menšie kúsky a povaríme s ostatnými surovinami kým trošku nezmäkne.

Ku koncu pridáme nastrúhanú mozzarelu a bazalku medzi prsty.
Dobre premiešame, necháme mozzarelu roztopiť a dochutíme soľou a korením.

Hotovo.

Ako prílohu som zvolila hnedú basmati ryžu, ale použiť môžete akúkoľvek ryžu, poprípade varené zemiaky.

Pokiaľ máte radi štipľavejšie omáčky, môžete pridať samozrejme extra Chilli alebo Cayenské korenie.