Ingrediencie:

  • 1 hrnček mak mletý
  • 1 hrnček pomleté ovsené vločky
  • 1 hrnček pomleté vlašské orechy
  • 6 ks jablko
  • 3 PL trstinový cukor
  • 3 PL kokosový olej alebo maslo
  • med

Postup:

Do misky vysypeme mak, orechy, ovsené vločky a pridáme cukor. Zmes dobre premiešame.

Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle.

Formu najlepšie s odnimateľnými bokmi (primer 26 cm) vymažeme kokosovým olejom a začneme vrstviť.

Na dno nasypeme tenkú vrstvu pripravenej sypkej zmesi a na ňu uložíme časť nastrúhaných jabĺk.
Postup opakujeme tak, aby posledná vrchná vrstva bola zo sypkej zmesi.
Mne vyšli 4 vrstvy sypkej zmesi a 3 vrstvy nastrúhaných jabĺk.

Kokosový olej (alebo maslo) dáme rozpustiť na chvíľku do mikrovlnky a vrch koláča polievkovou lyžicou popolievame.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút.

Pri servírovaní koláč pokvapkáme medom.

Hotovo. Dobrú chuť!