Ingrediencie:

  • 200 g cuketa
  • 200 g fazuľové struky
  • 200 g kyslá smotana
  • 300 ml polotučné mlieko
  • 3 ks zemiak
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • 1-2 ČL ocot
  • olivový olej
  • maslo
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Postup:

Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v osolenej vode do mäkka.

Potom na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú na jemno. Keď začne sklovitieť pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Necháme ho chvíľku rozvoniať, pridáme plátok masla, cuketu nakrájanú na kocky a fazuľové struky pokrájané na tretiny.
Osolíme, okoreníme podľa chuti a približne 10 minút restujeme, kým nám zelenina nezmäkne.

Po 10 minútach pridáme kyslú smotanu a mlieko, necháme prevrieť a odoberieme zo dve naberačky do hrnčeka.
Pridáme ocot, rozmixujeme tyčovým mixérom a vlejeme naspäť do zmesi.
Pridáme uvarené zemiaky, premiešame a môžeme podávať s uvareným vajíčkom alebo opekanou špekačkou (voliteľné samozrejme).

Dobrú chuť!