Ingrediencie:

  • 200 g mandľová múka
  • 1 PL olivový olej
  • 1 ČL soľ (nie kopcovitá)
  • 1/2 ČL mletý rozmarín
  • 1/2 ČL sušený cesnak
  • voda

Postup:

Mandľovú múku vsypeme do misky. Pridáme koreniny, olej a premiešame.
Studenú vodu pridávame do zmesi postupne po 1 lyžici, tak aby sme dosiahli krásne tuhé cesto, ktoré spracovávame ručne.
Potrebujeme približne 3-5 polievkových lyžíc vody.
Keď je cesto vypracované, vložíme ho do fólie a necháme odpočívať v chladničke aspoň na pol hodinku.

Oddychnuté cesto preložíme na papier na pečenie, prikryjeme druhým papierom a vyvaľkáme tenké cesto cca 2 mm.
Cesto odokryjeme a nožom nakrájame pozdĺžne na pásy a potom ešte po šírke, aby sme dosiahli približne rovnaké kocky. Cca 3 x 3 cm.
Plech vystelieme papierom na pečenie a opatrne prekladáme kocky z papiera na plech.
Pokiaľ si chcete ušetriť prácu, nemusíte ich prekladať, ale dbajte na to, aby boli rezy dobre urobené.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút do chrumkava. Záleží od hrúbky cesta.

Dobrú chuť.