Ingrediencie:

  • 400 g plnené tortellini (mäsové, špenátove, ľubovoľné…)
  • 300 g hnedé šampiňóny
  • 250 ml sladká smotana 33%
  • 150 ml suché biele víno
  • 80 g parmezán
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • olivový olej
  • 1/2 ČL sušený tymián
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pri zlievaní cestovín však odložíme 1/2 šálky vody v ktorej sa cestoviny varili.
Vodu použijeme neskôr do omáčky.

Na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú na jemno. Keď začne sklovitieť pridáme cesnak nakrájaný na drobno.
Keď nám rozvonia, pridáme šampiňóny nakrájané na tenšie plátky.
Poopekáme kým zozlatnú, pridáme sušený tymián, premiešame a zalejeme vínom.
Za občasného premiešania povaríme, kým sa nám víno neodparí. Cca 5 minútiek.

Po zredukovaní vína, zalejeme šampiňóny smotanou a prilejeme 1/2 šálky vody v ktorej sa varili cestoviny.
Premiešame a povaríme spolu 5-10 minútiek, kým omáčka nezhustne.
Osolíme, okoreníme podľa chuti a hotovou omáčkou zalejeme tortellini.
Do tortellín vmiešame nastrúhaný parmezán a máme hotovo.

Dobrú chuť.