Ingrediencie:

  • 400 g ružičkový kel
  • 10 ks oravská slanina (plátky)
  • 4 ks vajcia
  • 2 ČL balzamikový ocot
  • 1,5 ČL med
  • 1 PL olivový olej
  • 2 ks cesnak
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • akýkoľvek strúhaný syr (eidam napr.)

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu.

Do misky dáme olivový olej, balzamikový ocot, prelisované cesnaky, med, osolíme, okoreníme podľa chuti a dobre rozmiešame.

Hlavičky ružičkového kelu prepolíme na polovicu a pridáme k nemu na kúsky nakrájanú slaninu.
Pridáme marinádu a všetko spolu dobre premiešame.
Vložíme do pekáča a pečieme neprikryté na 200 stupňov približne 20 minút (kým nezačne ružičkový kel mierne hnednúť)

Po 20 minútach pekáč vytiahneme a medzi kel rozklepneme 4 vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a vložíme pekáč naspäť do trúby. Pečieme ďalších 5-10 min.
Dĺžka pečenia záleží od toho ako máte radi vajíčka. Pokiaľ viac na mäkko pečieme kratšiu dobu.
Po vybratí z rúry posypeme strúhaným syrom a podávame s opečeným toastom.

Hotovo. Dobrú chuť!