Ingrediencie:

  • 4 ks vajcia
  • 200 g mandľová múka (na jemno rozomleté celé mandle)
  • 250 g jemný tvaroh
  • 580 g ananás v konzerve (plátky)
  • 1 ks citrón (kôra)
  • 1 ks limetka (voliteľné)
  • 4 PL med
  • soľ
  • 1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva

Postup:

Najskôr pripravíme krém a to úplne jednoducho.
Do vyššej nádoby dáme tvaroh, pridáme nastrúhanú kôru z polovice citróna a 2 PL medu.
Rozmixujeme do hladka. V prípade potreby a podľa chuti pridáme viac medu.
Kým sa nám upečie korpus odložíme plnku do chladničky.

Vajíčka vymiešame elektrickým mixérom do penista s 2 PL medu, štipkou soli a nastrúhanou kôrou z polovice citróna.
Pridáme mandľovú múku zmiešanú s kypriacim práškom a dobre premiešame. Už netreba mixovať.
Formu najlepšie s odnimateľnými bokmi (alebo rajnicu delimano) vymažeme maslom a vysypeme trochou mandľovej múky.
Cesto vlejeme do formy a pečieme na 180 stupňov 20 min.
Po úplnom vychladnutí  na korpus poukladáme polovicu ananásových plátkov a potrieme krémom.
Druhú polovicu ananásových plátkov osušíme a pre efekt ogrilujeme na grilovacej panvici. Poukladáme ich navrch a koláč dozdobíme nastrúhanou limetkovou kôrou.

 

Hotovo. Dobrú chuť!