Ingrediencie na marocké kura:

  • 4 ks kuracie stehná (spodné aj horné)
  • 2 ks cibuľa
  • 1 ČL mletá kurkuma
  • 1 ČL mletý kmín
  • 1 ČL soľ
  • 2 ks bobkový list
  • 2 cm čerstvý zázvor
  • mletá škorica
  • olivový olej

Ingrediencie na karamelizované hrušky:

  • 2 ks hrušky
  • 2 ČL maslo
  • 2 ČL med

Postup:

Najskôr pripravíme koreninovú zmes na kura.

V miske zmiešame kurkumu s kmínom, soľou a pridáme 4 PL olivového oleju. Dobre rozmiešame. Túto zmes potom povtierame do kuracieho mäsa. Necháme odpočívať aspoň pol hodinu.

Cibule nakrájame na tenké polmesiačiky a opečieme do zlata na olivovom oleji.

Keď majú krásnu hnedkastú farbu preložíme ich do pekáča, na ne uložíme mäso a spravíme si zálievku.

Do 150 ml vody pridáme na jemno nakrájaný zázvor, štipku škorice a v rukách podrvený bobkový list. Dobre premiešame a vlejeme do pekáča. Prikryjeme alobalom a pečieme na 180 stupňov približne 50 minút. Po tejto dobe pekáč odokryjeme, pustíme gril na 200 stupňov a dopečieme ďalších 10-15 minút.

Kým sa kura griluje, do panvice dáme rozpustiť maslo, pridáme med a poopekáme nakrájané hrušky na plátky do hneda z každej strany.

Hotovo! Dobrú chuť.

Ako príloha sa mi najviac osvedčila kurkumová ryža.