Ingrediencie:

  • 100 g mletý mak
  • 100 g strúhaný kokos
  • 100 g ovsené vločky
  • 2 ks banán
  • 3 ks vajcia
  • 250 g kyslá smotana 16%
  • 2-3 PL med
  • 2 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • kokosový olej na vymastenie
  • čokoláda, strúhaný kokos na vrch

Postup:

Banány rozmixujeme v hlbšej miske spolu s vajíčkami, smotanou a medom.

Do rozmixovanej zmesi pridáme vločky, mak, kokos a kypriaci prášok.

Cesto dobre rozmiešame a v prípade potreby ak je moc husté nariedime trochou mlieka.

Plech s vyššími okrajmi (30 x 22 cm) vymastíme kokosovým tukom (alebo maslom), a vlejeme doň cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút.

Hotový koláč polejeme rozpustenou horkou čokoládou a posypeme strúhaným kokosom.

Na miesto čokolády môžeme použiť na vrch aj džem ľubovoľnej príchute.

 

Dobrú chuť!