Ingrediencie na plnku:

  • 500 g mleté mäso mix (hovädzie a bravčové)
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • 1 ks hranatá červená paprika
  • 140 g rajčinový pretlak
  • 3 ks bobkový list
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • olivový olej
  • syr eidam

Ingrediencie na palacinky:

  • 330 g špaldová múka hladká
  • 3 ks vajcia
  • 450 ml mlieko
  • 1 ČL sušená bazalka
  • štipka soli
  • olej

Postup:

Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na olivovom oleji. Po chvíľke pridáme cesnak a necháme ho prevoniať.
Pridáme papriku nakrájanú na malé kocky a za občasného miešania restujeme asi 5 minút.
Pridáme mäso, chvíľku porestujeme, kým sa mäsko zatiahne a pridáme bobkový list, pretlak a 1 dcl vody. Osolíme, okoreníme, premiešame a zakryté dusíme na miernom ohni približne 30 minút za občasného premiešania.
Keď je plnka hotová, vyberieme bobkové listy, polovicu z nej odoberieme, dáme do vyššej nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Rozmixovanú zmes vrátime naspäť do panvice a premiešame s nerozmixovanou časťou.

V mlieku rozmiešame vajíčka, pridáme špaldovú múku, soľ medzi prsty a sušenú bazalku.

Cesto dobre rozmiešame, poprípade rozmixujeme tyčovým mixérom.
Cesto by malo byť pekne liate, aby sa s ním dobre pracovalo na panvici, preto ak sa vám zdá trošku hustejšie, narieďte ho trochou mlieka.
Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatoružova.
Podávame potreté mäsovou plnkou, posypané strúhaným eidamom a zrolované do rolky.

Dobrú chuť!