Ingrediencie:

  • 300 g cestoviny podľa vlastného výberu
  • 1 a 1/2 ks červená hranatá paprika
  • 200 g domáca klobása (môže byť aj mierne pikantná)
  • 200 ml sladká smotana 16%
  • 3/4 šálky kurací alebo zeleninový vývar
  • 2 PL rajčinový pretlak
  • 100 g parmezán
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • soľ
  • bazalka
  • olivový olej

Postup:

Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale.

Zatiaľ si pripravíme omáčku a to úplne jednoducho.

Na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Keď začne sklovitieť, pridáme klobásku nakrájanú na malé kocky. Porestujeme spolu približne 10 minút a následne pridáme cesnak nakrájaný nadrobno. Kým sa nám cesnak rozvonia, papriku nakrájanú na menšie kúsky vložíme do mixéra spolu s vývarom a rozmixujeme do hladka.

Do klobáskovej zmesi pridáme rajčinový pretlak, 1/2 ČL sušenej bazalky a rozmixovanú papriku. Povaríme spolu približne 10-15 minút, aby sa odparila prebytočná voda. Potom už len pridáme smotanu a pár minút spoločne povaríme. V prípade potreby dochutíme soľou.

Scedené cestoviny zalejeme pripravenou zmesou a pridáme nastrúhaný parmezán. Cestoviny premiešame a necháme chvíľku odpočívať, aby do seba vsiakli omáčku.

Hotovo. Dobrú chuť!