Ingrediencie:

  • 3 ks vajcia
  • 3 ČL cream cheese
  • 1/4 ČL vínny kameň (alebo obyčajný kypriaci prášok)
  • štipka soli

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov.

Do oddelených vaječných bielkov pridáme vínny kameň spolu so štipkou soli a vyšľaháme tuhý sneh.
Do žĺtkov pridáme cream cheese a vymiešame do hladka.
Následne do takto pripraveného žĺtkového základu pridáme sneh z bielkov a pomaly premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie. Polievkovou lyžicou naberieme časť zmesi a vytvarujeme kruh o priemere približne 8 cm. Postup opakujeme pokým sa nám neminie cesto. Medzi jednotlivými žemličkami necháme na plechu odstup aspoň 1,5 cm.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov do zlatova, približne 30 minút.
Hotové pečivo necháme vychladnúť.

Hotovo. Dobrú chuť!

Hotové žemličky sú nadýchané a jemné. Podávame ich nasladko s džemom alebo jemne potreté maslom, koliečkom šunky, rajčinou a prikryté druhou žemličkou.