Ingrediencie:

  • 2 ks mrkva
  • 2 ks petržlen
  • 2 ks zemiak
  • 250 g sterilizovaná biela fazuľa v slanom náleve
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 2 PL rajčinový pretlak
  • zeleninový vývar
  • 1 PL nasekaný čerstvý kôpor
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Mrkvu, petržlen a zemiaky nakrájame na kocky.

Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu a keď začne sklovitieť, pridáme na jemno nakrájaný cesnak.

Necháme ho prevoňať a po chvíľke pridáme nakrájanú zeleninu. Restujeme 5 minút.

Pridáme nasekaný kôpor, soľ a korenie podľa chuti, rajčinový pretlak, dobre premiešame a zalejeme vývarom asi 3-4 cm nad zeleninu.

Spolu varíme do zmäknutia, približne 20 minút.

Keď je zelenina mäkká, odoberieme dve naberačky zeleniny do vyššej nádoby a s trochou polievky rozmixujeme do hladka.

Rozmixovanú zeleninu pridáme naspäť do hrnca spolu s precedenou fazuľou a necháme prevrieť.

Hotovo. Dobrú chuť!