Ingrediencie:

  • 350 g celozrnné cestoviny podľa vlastného výberu
  • 2 ks tuniak vo vlastnej šťave (2x170g)
  • 150 g sušené rajčiny
  • 10 cm pór
  • 150 ml mlieko alebo smotana
  • 1-2 ks cesnak
  • soľ

Postup:

Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale.

Zatiaľ si pripravíme omáčku a to úplne jednoducho.

Do mixéra vložíme odkvápaného tuniaka, cesnak, 6 ks sušených rajčín, mlieko alebo smotanu a počkáme, kým sa uvaria cestoviny. Po ich uvarení pred scedením z hrnca odoberieme asi 1 dcl vody a cestoviny precedíme.

Vodu z cestovín pridáme do mixéra a suroviny rozmixujeme na omáčku. Pripravenú zmes vyskúšame a v prípade potreby dochutíme soľou alebo korením.

Scedené cestoviny zalejeme rozmixovanou zmesou a pridáme na menšie kúsky nakrájaný zvyšok sušených rajčín a pór nasekaný na jemno.

Pri podávaní cestoviny posypeme strúhaným parmezánom.

Hotovo. Dobrú chuť!