Ingrediencie:

  • 3 ks jablko
  • 110 g špaldová múka hladká
  • 3 ks vajcia
  • 4-5 PL med
  • 1/2 citrón (šťava)
  • 1/2 ČL mletá škorica
  • 1 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • kokosový olej na vymastenie

Postup:

Celé vajíčka vymiešame s medom do penista. Keď sú vyšľahané, pridáme zvyšok surovín okrem jabĺk a kosového tuku a dobre cesto premiešame.

Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame ich na menšie kocky. Okrúhlu formu vymažeme tukom, vsypeme do nej jablká a zalejeme pripraveným cestom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 45 minút. Povrch bude mierne hnedkastý netreba sa však toho báť.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!