Ingrediencie:

  • 500 g mleté mäso
  • 1/2 šálky strúhanka
  • 1 ks vajce
  • 100 g šampiňóny
  • 1 ks mrkva
  • 70 g zeler buľvový
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 1 ČL soľ
  • 1/2 ČL sušený majorán
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Ingrediencie na glazúru:

  • 2 ČL hnedý cukor
  • 2 ČL horčica
  • 2 ČL kečup

Postup:

Na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Keď začne sklovitieť, pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Počkáme, kým sa rozvonia, pridáme nakrájané šampiňóny a opekáme do zlatova. Keď sú hotové, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.

Do misky preložíme mleté mäso, pridáme vajíčko, strúhanku, mrkvu so zelerom nastrúhané na hrubom strúhadle, koreniny a po vychladnutí aj šampiňónovú zmes. Zmes v rukách dobre premiešame a na plechu vytvoríme obdĺžnikový tvar sekanej vo výške zhruba 8 cm. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.

Počas pečenia zmiešaním cukru s horčicou a kečupom pripravíme jednoduchú glazúru.

Po 30 minútach mäso vyberieme, odkryjeme, potrieme 1/2 glazúry, vložíme späť do rúry a tentokrát už odkryté pečieme ďalších 15 minút. Po uplynutí času mäso opäť vyberieme, naposledy potrieme zvyškom glazúry a dopekáme posledných 15 minút.

Hotovo. Dobrú chuť!

Sekanú podávame s tradičnou zemiakovou kašou, ktorú môžeme ozvláštniť pridaním karfiolu v pomere 1:1 a dochutiť prelisovaným strúčikom cesnaku.