Ingrediencie:

  • 300 g cestoviny
  • 2 ks cesnak (celé hlavičky)
  • 250 g ricotta
  • 200 g cherry paradajky
  • rukola
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Z hlavičiek cesnaku zrežeme vrchnú časť, tak aby každý strúčik trčal von zo šupky. Rozrezané hlavičky pokvápeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a pečieme približne 40 minút.

V mierne osolenej vode zatiaľ uvaríme cestoviny ľubovoľného typu (penne, fusilli, farfalle alebo iné).

Skoro vychladnutý cesnak vytlačíme do misky, pridáme ricottu, 8 PL vody z cestovín, premiešame a dochutíme podľa chuti soľou a korením. Omáčku vmiešame do cestovín, pridáme na polovičky nakrájané cherry paradajky a kto má rád, tak aj čerstvú rukolu, poprípade baby špenát.

Dobrú chuť!