Ingrediencie:

  • 3/4 šálky quinoa
  • 2 ks kuracie stehná (horné aj dolné)
  • 140 g rajčinový pretlak
  • 150-200 ml mlieko alebo smotana
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • parmezán (voliteľné)

Postup:

Kuracie stehná vložíme do vody a varíme po dobu približne 45 minút. Po uvarení a vychladnutí ich zbavíme kostí a mäso nakrájame na menšie kúsky.

Quinou zalejeme 1,5 šálkou mierne osolenej vody a varíme na miernom ohni do zmäknutia, cca 20-25 minút.

Na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Keď začne sklovitieť, pridáme na jemno nakrájaný cesnak.
Počkáme kým sa rozvonia a pridáme mäsko a následne aj pretlak. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a zalejeme mliekom. Hotovú „omáčku“ primiešame ku quinoi a v prípade potreby ešte dochutíme soľou a korením.

Pred podávaním posypeme parmezánom.

Hotovo. Dobrú chuť!