Ingrediencie:

  • 500 g cuketa
  • 2 ks kuracie prsia
  • 2 ks vajcia
  • 80 g strúhaný eidam
  • 3 PL špaldová hladká múka
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 1 ČL horčica
  • 2 ČL soľ
  • 1/2 ČL drvená rasca
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • olivový olej

Postup:

Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, zasypeme soľou a necháme odpočívať aspoň 10 minút.

Medzitým kuracie prsia nakrájame na drobno a cibuľu s cesnakom na jemno.

Keď je cuketa „vypotená,“ vložíme ju do utierky a poriadne vyžmýkame. Preložíme do misky a pridáme ostatné suroviny a koreniny aj s mäsom. Dobre premiešame.

V rukách vyformujeme placky a na olivovom oleji pečieme v panvici do zlatova z každej strany. Nie však príliš na prudko, aby sa mäsko stihlo dobre prepiecť.

Podávame s cesnakovým dresingom (kyslá smotana, cesnak, soľ, mleté čierne korenie) a uhorkovým šalátom. Mňam!

Dobrú chuť!