Ingrediencie:

  • 200 g cottage cheese
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks kaiserka
  • 1 ČL plnotučná horčica
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • ocot
  • parmezán (voliteľné)

Postup:

Toto sú jedny z mojích najobľúbenejších raňajok. Raňajky plné bielkovín a výborných chutí.

Cottage cheese zmiešame s na jemno nakrájanou cibuľkou a horčicou. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Žemľu prepolíme na polovicu a opečieme na suchej panvici do chrumkava.
Pošírované vajíčko je ako čerešnička na torte a jeho príprava je úplne jednoduchá.

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme 1 PL octu, dáme variť a keď nám voda začne vrieť, lyžicou dookola vytvoríme menší vír.
Vajíčko vyklepneme do naberačky alebo hrnčeka, pomaly vnoríme a pustíme do vody.
Plameň treba trošku stíšiť, aby už voda viac nevrela. Žĺtko sa obalí bielkom, pričom celé to trvá naozaj len minútku-dve, aby žĺtko ostalo pekne tekuté. Postup rovnako opakujeme aj s druhým vajíčkom.

Na opečenú žemľu natrieme horčicový cottage cheese. Na vrch položíme pošírované vajíčko, ktoré prepichneme nožíkom, aby sa žĺtko krásne rozlialo, posypeme čiernym korením, mierne osolíme a nakoniec ozdobíme strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!