Ingrediencie:

  • 700 g hokkaido tekvica
  • 2 ks kuracie prsia
  • 1 šálka ryža arborio
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 1 dcl biele suché víno
  • zeleninový vývar
  • semienka (tekvicové, slnečnicové)
  • 50 g parmezán + na posypanie
  • petržlenová vňať
  • sušený tymián
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL maslo
  • olivový olej

Postup:

Tekvicu olúpeme, vydlabeme jadierka a nakrájame na malé kocky. Osolíme, okoreníme, poprášime sušeným tymiánom a opekáme na olivovom oleji približne 10 minút, pričom dávame pozor, aby tekvica príliš nezmäkla.

Kým sa tekvica opeká, pripravíme základ na ryžu.
Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme umytú ryžu a chvíľku opekáme. Po chvíľke pridáme víno a miešame zo dve minútky, kým sa víno odparí. Vývar pridávame postupne po 1/2 šálkach, pričom ryžu priebežne miešame, až kým nie je hotová.

Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici.

Keď je tekvica hotová, odoberieme asi 1/3, dáme do vyššej nádoby s trochou vývaru a rozmixujeme do hladka.

Do hotovej ryže vmiešame 1 PL masla, 50 g parmezánu, kuracie mäso a tekvicové pyré. Dobre premiešame a podávame s opečenými semienkami, parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!