Ingrediencie:

  • 500 g hokkaido tekvica (olúpaná, zbavená dužiny)
  • 100 g mrazený hrášok
  • 250 ml sladká smotana 30%
  • 200 ml kyslá smotana 16%
  • 1 ks cesnak
  • 1 ČL sušený tymián
  • tvrdý syr (cheddar, eidam, gouda)
  • maslo
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Najskôr pripravíme omáčku a to úplne jednoducho. Do panvice vlejeme obidve smotany, pridáme pretlačený cesnak, tymián, soľ a korenie podľa chuti. Povaríme spolu na miernom plameni aspoň 5 minút. Keď sa všetky chute v omáčke prepoja, odstavíme ju z plameňa.

Hokkaido tekvicu olúpeme (alebo nemusíme), zbavíme vnútornej dužiny a nakrájame na menšie kocky. Mierne osolíme a okoreníme.
Formu vymažeme maslom, vložíme do nej kocky tekvice, zasypeme rozmrazeným hráškom, zalejeme omáčkou a posypeme vrstvou syra. Pečieme pri 200 stupňoch približne 35 minút.

Podávame s cestovinou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť.