Ingrediencie:

  • 550 g zemiaky
  • 400 g cvikla
  • 400 ml kokosové mlieko
  • 500 ml voda
  • 1 ks citrón (šťava)
  • 1 ks cesnak
  • 1/2 ČL mletý koriander
  • 1/2 ČL mletý kmín
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Nie každý má v obľube cviklu, zvlášť pre jej výraznú zemitú chuť, no pre milovníkov je táto polievka ako stvorená.

Zemiaky zbavíme šupky a spolu s umytou cviklou (so šupkou) vložíme do pekáča. Pečieme spolu pri teplote 200 stupňov približne 1 hodinu. Čas pečenia mierne záleží od veľkosti zemiakov a cvikle, po upečení by mali mať mäkšiu konzistenciu. Zhruba v polovici času pečenia je vhodné zemiaky i cviklu v pekáči otočiť.

Po upečení a vychladnutí, cviklu ošúpeme, vložíme spolu so zemiakmi a ostatnými ingredienciami do mixéra a rozmixujeme na hladký krém. V prípade potreby dolejeme viac vody.

Podávame s opečenými toastovými krutónmi.

Dobrú chuť!