Ingrediencie na cesto:

  • 230 g špaldová hladká múka
  • 450 ml mlieko
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks väčšie jablko
  • 90 g trstinový cukor
  • hrsť hrozienok (voliteľné)
  • 1 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli
  • kokosový tuk

Ingrediencie na plnku:

  • 250 g jemný tvaroh
  • 1,5 PL med
  • 1/2 ČL mletá škorica

Postup:

Do hlbšej misky dáme múku, cukor, vajíčka, mlieko, kypriaci prášok, štipku soli a vymiešame hladké cesto.

Pridáme jablko nastrúhané na hrubom strúhadle a hrozienka. Premiešame.

Lievance opekáme do zlatova z každej strany na troške kokosového tuku v panvici určenej na lievance, ale pokojne aj na obyčajnej.

Upečený a mierne vychladnutý lievanec potrieme plnkou vymiešanou z tvarohu, medu a škorice a prikryjeme druhým lievancom. Pre efekt môžeme vrch pokropiť medom.

Hotovo. Dobrú chuť!