Ingrediencie:

  • 1 šálka špaldová hladká múka
  • 1/2 šálky hustý biely jogurt gréckeho typu
  • 1,5 ČL kypriaci prášok
  • 1-2 ks cesnak (podľa chuti)
  • 1/2 ČL soľ

Voliteľné:

  • kečup
  • strúhaný syr
  • vajcia
  • cibuľa
  • štipľavý kabanos
  • mleté čierne korenie

Milujem toto všestranné cesto. Odkedy som sa k nemu dostala pracujem s ním pomerne často. Keď je málo času a je chuť na niečo slané alebo sladké, siahnem po týchto pár surovinách a za 20 minút je pochúťka na svete. Dá sa robiť na sladko, na slano, ako cesto na pizzu, na langoše, buchty… naozaj čokoľvek. Veď uvidíte samy aj u mňa na blogu. Receptov tu mám veru zopár a časom určite pribudnú ďalšie  🙂 (stačí si vyhľadať na spodnej strane mojej stránky tag všestranné cesto)

Postup:

Múku vysypeme do misky a pridáme k nej prášok do pečiva, soľ a pretlačené cesnaky.
Poriadne premiešame a pridáme 1/2 hrnčeka jogurtu. Možno trošku viac. No to už sami uvidíte.
Vypracujeme cesto, ktoré je pružné a krásne tvarovateľné. Necháme odpočívať aspoň 10 minutiek.

Odpočinuté cesto preložíme na dosku a rozgúľame do tvaru kruhu. Preložíme na plech vymastený maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme 10 minút.

Po 10 minútach cesto vyberieme a ľubovoľne obložíme. Našou obľúbenou kombináciou je kečup, následne strúhaný syr, plátky cibule, štipľavý kabanos nakrájaný na kolieska a 3 celé vajíčka.

Vložíme naspäť do rúry a dopečieme 15 minút.

Hotovo.

Dobrú chuť!