Ingrediencie:

  • 1 ks bravčová panenka (500g)
  • 400 ml sladká smotana 33%
  • 200 g fettuccine
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 2 hrste čerstvý kôpor
  • 2 ČL plnotučná horčica
  • 1/2 citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • maslo

Postup:

Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme. Rúru rozohrejeme na 100 stupňov.
Plech potrieme maslom v mieste, kde bude uložená panenka. Položíme ju na vymastenú plochu a na vrch poukladáme plátky masla.
Pečieme na 100 stupňov približne 40-50 minút. Pečením na nižších stupňoch si panenka zachová svoju šťavnatosť. Každá rúra však pečie inak, preto si treba panenku miestami sledovať. Ak sa vám zdá, že 50 minút je na tú vašu málo, pokojne pridajte 10 minút.

Kým sa nám pečie panenka, pripravíme si omáčku a cestoviny.
Fettuccine uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode.
Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku. Keď začne sklovitieť, pridáme na jemno nasekaný cesnak a 1 hrsť nasekaného kôpru. Minútku opražíme, pridáme šťavu z polovice citróna, horčicu, premiešame a pridáme smotanu.
Miešame až pokým omáčka nezhustne. Prelejeme ju do vyššej nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Po rozxmixovaní ju vlejeme naspäť do panvice, pridáme druhú hrsť nasekaného kôpru a dobre premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Uvarené cestoviny pridáme do omáčky.

Panenku po upečení zabalíme aspoň na 10 minút do alobalu, aby dokončila svoj proces. Po rozbalení nakrájame na medajlóniky a podávame so skvelými fettuccine.

Dobrú chuť!