Ingrediencie:

  • 4 ks vajcia
  • 1 ks cesnak
  • 1 väčšia hrsť baby špenát
  • 3 ks celozrnný toast
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • horčica, červená cibuľka, cherry rajčiny (voliteľné)

Postup:

Krásne farebné raňajky alebo večera hotové 1-2-3.

Do mixéra vyklepneme 1 celé vajíčko a pridáme k nemu 3 bielka. Žĺtka odložíme bokom.
Pridáme 1 menší strúčik cesnaku, umytý a dobre osušený špenát, okoreníme, osolíme a rozmixujeme do hladka.
Pripravenú zmes rozdelíme na dve polovice.
V jednej polovici obalíme toasty a na panvici potretej olivovým olejom usmažíme do zlatova.
Pripravené toasty odložíme na tanier.
Na panvicu pridáme trošku oleja, vlejeme druhú časť špenátovej zmesi, do rohov pridáme žĺtka, poprášíme korením a necháme spodnú časť trošku zapiecť. Potom už len prikryjeme a počkáme, kým sa nám zatiahne aj vrch.

Toasty potrieme horčicou, pridáme trošku cibuľky nakrájanej na jemno, časť omelety a vrch dozdobíme koliečkami cherry paradajok.

Hotovo 🙂

Špenátová zmes je trošku redšia, nemusíte sa toho však obávať. Na kvalite to neuberie.