Ingrediencie:
- 330 g špaldová múka hladká
- 450 ml mlieko
- 50 ml cviklová šťava
- 4 PL mak celý nemletý
- štipka soli
- olej
Postup:
V mlieku rozmiešame vajíčka, pridáme cviklovú šťavu (ja som použila jednu väčšiu cviklu, ktorú som nastrúhala na jemnom strúhadle a zbavila šťavy), mak a špaldovú múku so štipkou soli.
Cesto dobre rozmiešame, poprípade rozxmixujeme, pokiaľ sa v ňom nachádzajú kúsky múky, ktoré sa vám nedaria rozmiešať.
Cesto by malo byť pekne liate, aby sa s ním dobre pracovalo na panvici, preto ak sa vám zdá trošku hustejšie, narieďte ho trochou mlieka.
Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatoružova.
Podávame s ľubovoľnou plnkou. Džemom, tvarohom, mascarpone či nutelou. Ako má kto rád.
Dobrú chuť!
Najnovšie komentáre