Ingrediencie:

  • 1/2 hranatá červená paprika
  • 1/2 žltá paprika
  • 100 g mrazené fazuľové struky
  • 100 g mrazený hrášok
  • 1/2 šálky slovenská ryža
  • 400 g paradajky lúpané krájané v konzerve
  • 70 g rajčinový pretlak
  • 300-400 ml zeleninový vývar
  • 5 ks párok
  • 3 ks cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Cibuľku nakrájanú na jemno orestujeme na olivovom oleji. Keď začne sklovitieť, pridáme k nej na jemno nakrájané cesnaky.
Cesnak necháme rozvoniať a potom k nemu pridáme na prúžky nakrájané papriky. Restujeme za občasného miešania 5 minút.

Potom pridáme fazuľky a hrášok, 2 minútky opečieme a následne zalejeme lúpanými paradajkami a pretlakom.
Osolíme, okoreníme a povaríme na voľnom ohni 10 minút.

Po 10 minútach už len pridáme slovenskú ryžu, párky nakrájané na koliečka, vývar a povaríme ďalších 15 minút.

Odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme odpočívať.

Pred podávaním posypeme strúhaným syrom a rýchly chutný obed je na stole.

Dobrú chuť.