Ingrediencie:

  • 2 ks mrkva
  • 2 ks petržlen
  • 2 ks zemiak
  • 100 g mrazené fazuľové lusky (alebo hrášok)
  • 200 ml kyslá smotana
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 1 ČL mletá sladká paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • zeleninový vývar

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku a keď začne sklovitieť, pridáme cesnak nakrájaný na drobno.

Necháme ho rozvoniať a pridáme zeleninu (mrkvu, petržlen a zemiaky) nakrájané na kocky. Restujeme zo dve minútky.

Potom pridáme mrazené fazuľové lusky a po chvíli koreniny. Soľ, korenie a červenú papriku. Premiešame spolu, porestujeme minútku a zalejeme vývarom tak, aby zelenina bola zakrytá aspoň 2 cm nad.

Zeleninu uvaríme do mäkka a na konci vypneme plameň. Odoberieme si trošku zeleniny aj s polievkou do vyššej nádoby, prilejeme smotanu, rozmixujeme a vrátime späť do polievky.
Premiešame, v prípade potreby dochutíme a máme hotovo.