Ingrediencie:

  • 1/2 balíka cestovín fusilli
  • 2 ks tuniak v oleji
  • 15 cm hrubší pór
  • 100 g mrazený hrášok
  • 1 ks červená hranatá paprika
  • 1 ks žltá hranatá paprika
  • 400 ml kyslá smotana (alebo 200 ml smotana + 200 ml majonéza)
  • 3 PL rajčinový pretlak
  • 2 ks cesnak
  • soľ

Postup:

V lete má každý rád najmä rýchle studené jedlá a preto tento šalát je vhodnou voľbou. Poďme sa naň pozrieť.
Najskôr si pripravíme suroviny.

Cestoviny uvaríme podľa návodu v hrnci s osolenou vodou. Tento šalát je hotový vlastne za dobu ich varenia.

Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na drobné kocky.

Pór pozdĺžne narežeme na 4 časti a nakrájame na drobno.

Hrášok dáme na paráku do hrnca s vodou a naparíme ho, aby sa rozmrazil. Postačia aj dve minútky.

Vymiešame smotanu s pretlakom a dvomi pretlačenými cesnakmi. Tuniaka scedíme.

Keď sú cestoviny hotové a odkvapkané, všetko jednoducho spolu dobre premiešame a osolíme podľa chuti.

Hrášok môžete použiť aj zaváraný. Nám však viac chutí mrazený, pretože je chrumkavejší a má oveľa krajšiu farbu.

Nebudem klamať. Šalát je určite lahodnejší s majonézou, no tej sa snažíme čo najviac vyhýbať, preto alternatíva iba so smotanou je výbornou a tiež chutnou voľbou.