Ingrediencie:

  • 2 ks kuracie prsia
  • 2 ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks stredná cibuľa
  • 500 g brokolica
  • 425 ml kokosové mlieko
  • 3/4 šálky basmati ryža
  • 1 ČL kari korenie
  • 1 PL rajčinový pretlak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup:

Každý si kuracie kari prispôsobuje vlastným chutiam, alebo možnostiam chladničky a špajze. Inak to nebolo tentokrát ani u mňa, no výsledok sa vydaril.

Na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú na jemno. Keď začne sklovitieť, zasypeme ju kari korením a pridáme na menšie koliečka nakrájanú mrkvu, petržlen a brokolicu natrhanú na ružičky. Restujeme.

Zatiaľ si umyjeme a osušíme kuracie prsia. Nakrájame ich na kocky, osolíme a okoreníme. Asi po 3 minútach restovania zeleniny pridáme aj mäso a počkáme kým sa zatiahne.

Zalejeme kokosovým mliekom s rajčinovým pretlakom, podlejeme 1-2 dcl vody, premiešame a prikryté dusíme do mäkka. Cca 30 minút.

Uvaríme basmati ryžu podľa návodu na obale. Vodu do ryže zvyčajne dolievam postupne a keď je hotová, pridám ju ku kari zmesi. Poriadne premiešame, pridáme petržlenovú vňať nasekanú na drobno a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Hotovo.