Ingrediencie:

  • 200 g mandľová múka (na jemno pomleté mandle)
  • 3 ks mrkva
  • 3 ks vajcia
  • 2 PL med
  • 50 ml kokosový tuk alebo olivový olej
  • 1/2 ČL mletá škorica
  • 2 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • 1/2 ČL vanilková esencia

Ingrediencie na polevu:

  • 250 g jemný tvaroh
  • 1 ks mrkva
  • 1-2 PL med
  • šťava z 1/2 citróna
  • kúsky mandlí na ozdobu

Postup:

Mrkvy nastrúhame na jemno, pridáme k ním vajíčka, olej, vanilkovú esenciu, med a dobre vymiešame.

Pridáme suché ingrediencie: mandľovú múku, škoricu, kypriaci prášok a opäť dobre premiešame.

Naplníme silikónové formičky na muffiny asi do 2/3 a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 25-30 minút.
Závisí od rúry, treba si sledovať a vykonať špáratkový test.

Kým sa nám muffiny pečú, pripravíme si tvarohovú plnku.

Tvaroh zmiešame s citrónovou šťavou, medom a 1 na jemno postrúhanou mrkvou a odložíme do chladu.
Keď sú muffiny upečené a vychladnuté, polejeme ich polevou a dozdobíme drvenými alebo celými mandľami.

Dobrú chuť! Sú naozaj výborné, či už s plnkou alebo samotné.