Ingrediencie:

  • 3 ks mrkva
  • 4 ks ružový zemiak
  • 1 ks cuketa stredná
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks červená hranatá paprika
  • 100 g šampiňóny
  • 30 g točená saláma
  • 3 ks cesnak
  • hrsť petržlenová vňať
  • žerucha (voliteľné)
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený tymián

Postup:

Pripravíme si zeleninu. Mrkvu a cibuľu nakrájame na kolieska, zemiaky na štrvtiny, cuketu a papriku na kocky a cesnak na drobno.

Do väčšieho plechu dáme zeleninu s cesnakom a petržlenovou vňaťou a pridáme k nej umyté, osušené šampiňóny a salámu nakrájanú na menšie kusy.

Zakvápeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, poprášime tymiánom, dobre premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov 30 minút. Po 30 minútach zeleninu premiešame, zapneme funkciu gril na 220 stupňov a dopekáme ďalších 15 minút.

Hotovo. Pred podávaním môžete posypať čerstvou žeruchou.