Ingrediencie:

  • 1/2 šálky divoká ryža
  • 140 g hliva ustricová
  • 2 ks šalotka
  • 80 g hrášok mrazený
  • 10 lístkov medvedí cesnak (alebo klasický cesnak 1-2 ks)
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme na jemno nakrájanú šalotku a po chvíľke pridáme divokú ryžu. Restujeme 2 minútky.
Po 2 minútach osolíme a zalejeme 1 šálkou vody. Varíme pod pokrievkou a v prípade potreby dolievame vodu, kým nie je ryža al dente.

Kým sa ryža varí, pripravíme si základ pre rizoto.

Na masle orestujeme cibuľku nakrájanú opäť na jemno a keď nám zlatavie, pridáme na menšie kúsky pokrájanú hlivu.
Opekáme, kým hliva nezačne chytať hnedastú farbu. Osolíme, okoreníme, pridáme medvedí cesnak nakrájaný na menšie kúsky, premiešame a pridáme mrazený hrášok. Restujeme asi 2-3 minútky.
Zmes pridáme ku hotovej ryži s plátkom masla, premiešame, pred podávaním posypeme parmezánom a máme hotovo.

Dobrú chuť!