Ingrediencie na souffle:

  • 100 g kvalitná horká čokoláda
  • 90 g maslo + na vymazanie formičiek
  • 80 g cukor
  • 3 ks vajcia
  • 40 g hladká múka
  • 2-3 hrste čerstvá mäta (lístky)

Ingrediencie na coulis:

  • 125 g čučoriedky
  • 2-3 ČL trstinový cukor

Postup:

Čokoládu nalámeme do hrnca a spolu s maslom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Kým sa čokoláda roztopí, vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.
Pridáme rozpustenú čokoládu a lístky čerstvej mäty a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.
Pridáme múku a vymiešame hladké redšie cesto.
Formičky, najlepšie keramické, vymažeme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme zmes asi do 2/3 a pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 stupňov približne 10 minút. Čas je naozaj orientačný, záleží totiž od rúry a veľkosti formičiek.
Keď vidím, že suflé začína mať pevný povrch, rúru otvorím, zatrasiem mierne formičkou a pokiaľ sa vrch ešte príliš trasie, nechám ešte minútku.
Po upečení opatrne obídeme formičku nožíkom a souffle vyklopíme.

A poďme na coulis. Do hrnca dáme čučoriedky, zasypeme cukrom a rozvaríme. Po rozvarení prepasírujeme cez sitko a následne prelejeme cez hotové suflé.

Dobrú chuť!

V prípade, že ste v príprave suflé nováčik, urobte si najskôr skúšobné 1-2 kúsky. Otestujete si tak potrebný čas na prípravu vášho suflé. Stačí totiž iba chvíľa a z tekutého suflé sa stane muffin.