Ingrediencie:

  • 500 g treska
  • 250 g krevety
  • 1 ks stredný pór
  • 1 ks červená hranatá paprika
  • 1 PL nasekaný čerstvý kôpor
  • 3 PL rajčinový pretlak
  • 1 ks rybací bujón
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

Milujem polievky a veľmi ma uchvátila rybacia polievka v známej sieti rýchleho občerstvenia. Keď som ju prvý krát ochutnala s opečenou bagetkou vedela som, že si ju raz budem musieť urobiť aj doma. A tak som po lyžičkách ochutnávala a zapisovala si suroviny, ktoré cítim. Myslím, že výsledok stojí za to. Posúďte sami.

Najskôr si prichystáme suroviny.
Pór nakrájame na kolieska, papriku na menšie kocky a očistenú tresku na prúžky.
Na olivovom oleji orestujeme pór a papriku.
Po chvíľke prikryjeme a necháme krátko podusiť. Po 5 minútach odkryjeme a pridáme pretlak. Poriadne premiešame, pridáme nakrájanú tresku s krevetami a zasypeme kôprom.
Opäť premiešame a zalejeme 1,5 litrom vody. Pridáme bujón a povaríme 15-20 minút.
Ochutnáme, dochutíme soľou a korením a rybacia polievka je na svete.