Ingrediencie:

  • 4 ks kuracie stehná
  • 6 ks ružový zemiak
  • 4 ks granátové jablko (alebo 2,5 dcl granátový džús)
  • 2 ks cesnak
  • 1 PL trstinový cukor
  • 1/2 citrón (šťava)
  • sušený rozmarín
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 ČL hladká múka

Postup:

Najskôr si pripravíme omáčku, ktorou budeme občasne potierať aj kuracie stehná.

Granátové jablká rozpolíme a zbavíme šťavy. Zo 4 granátových jabĺk by sme mali dostať cca 2 dcl. V prípade potreby môžeme doliať trochou granátového džúsu.

Šťavu vlejeme do panvice, pridáme cukor, citrónovú šťavu, trošku osolíme a okoreníme a na vyššom plameni 3 minútky redukujeme.
Pridáme 1 ČL múky, premiešame a vzniknutú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.

Zemiaky umyjeme a so šupkou nakrájame na polmesiačiky. Poprášime soľou, korením, rozmarínom, pridáme pretlačený cesnak a prelejeme olivovým olejom. Dobre premiešame a rozložíme na polovicu väčšieho plechu.

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, posolíme a okoreníme. Potrieme omáčkou z granátového jablka a vložíme do menšieho plechu, ktorý položíme na plech so zemiakmi. Podlejeme 1 dcl vody a pečieme spoločne so zemiakmi na 180 stupňov približne 40 minút.

Po tejto dobe zapneme gril a dopečieme ďalších 20 minút. Kuracie stehná počas doby pečenia potrieme omáčkou aspoň 2 krát.

Hotovo, dobrú chuť!