Ingrediencie na fašírky:

  • 2 ks steak losos
  • 2 ks zemiak uvarený v šupke
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks mozzarella
  • 1 ks menší pór
  • 1/2 citrón (šťava)
  • hrsť petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Ingrediencie na šalát:

  • 1 ks balený šalát mix (250 g)
  • 1 ks červená hranatá paprika
  • 1 ks biela paprika
  • 2 ks rajčina
  • čierne olivy (195 g)
  • balkánsky syr podľa chuti

Postup:

Steaky lososa pripravíme na pare. Na paráku približne 10-12 minút. Kým sa losos parí, pripravíme si ostatné suroviny.

Zemiaky rozmačkáme na jemno, pridáme 2 vajíčka, mozzarellu nastrúhanú na hrubom strúhadle, pór nakrájaný na malé kúsky, šťavu z 1/2 citróna, petržlenovú vňat, osolíme, okoreníme a po vychladnutí pridáme rozkúskovaného lososa.

Najlepšie mokrými rukami vytvarujeme fašírky cca 1 cm na výšku a do zlatista osmažíme na olivovom oleji z každej strany.

Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do väčšej misky, pridáme olivy nakrájané na polovice, balený šalát, zakvápeme olivovým olejom, osolíme a pred podávaním posypeme balkánskym syrom. Pokiaľ možno syrom nešetrite.

Dobrú chuť!