Ingrediencie:

  • 2 ks steak losos
  • 2 ks mrkva
  • 2 ks petržlen
  • 2 ks cesnak
  • 100 g zelené fazuľky
  • maslo
  • olivový olej
  • sušená bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky.
Na panvici rozohrejeme poriadny kus masla (asi 1,5 cm), pridáme 2 pretlačené cesnaky a necháme prevoňať.
Pridáme mrkvu s petržlenom a restujeme do mäkka.
Zelené fazuľky vložíme do osolenej vriacej vody na 1 minútku. Naozaj to postačí.
Po 1 minúte ich zlejeme a dáme do studenej vody, aby nestratili svoju krásnu zelenú farbu.
Opäť zlejeme a pridáme ku zelenine. Porestujeme ďalšiu minútku, len aby sa prepojili všetky chute.
Osolíme podľa potreby a chuti.

Lososa umyjeme, osušíme, poprášime soľou, korením a bazalkou a na panvici s rozohriatym olivovým olejom restujeme do zlatova, nie však príliš dlho, aby losos príliš nezoschol.

Dobrú chuť.