Ingrediencie:

  • 500 g sušený cícer
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks cesnak
  • 1 balenie kokosové mlieko
  • 1/2 l zeleninový vývar
  • olivový olej
  • 10 ks dubák
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • parmezán

Postup:

Cícer zalejeme vodou a necháme cez noc napučať.

Ďalší deň v hrnci na oleji porestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a pridáme precedený cícer. Premiešame, osolíme, podlejeme vodou, pridáme vývar a varíme do zmäknutia.

Keď je cícer mäkký, polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.

Pridáme kokosové mlieko a povaríme asi 10 minút.

Dubáky nakrájame na drobno a na masle restujeme do zlatova a chrumkava.

Polievku servírujeme s opečeným chlebom, dubákovými čipsami a parmezánom.