Ingrediencie:

  • 1,5 šálka ryža Basmati
  • 200 g malé krevetky
  • 2 ks cesnak
  • 1 balík šafrán (0,12g)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo
  • parmezán

Postup:

Ryžu pripravíme podľa návodu na obale. Pri basmati ryži je väčšinou písané väčšie množstvo vody (napr. v pomere 1:6) a nakonci sa cedí cez sitko. Ja dávam väčšinu oveľa menej vody a nič necedím. Vodu pridávam postupne.

Keď máme ryžu hotovú, primiešame do nej poriadny kus kockového masla, premiešame a zakryjeme pokrievkou.

Krevetky umyjeme a osušíme. Na panvici rozpustíme cca 30g masla, pridáme cesnak nakrájaný na jemno a balíček šafranu.

Počkáme kým sa maslo rozpustí, premiešame všetky chute v panvici a vložíme krevetky. Opekáme do zlatova.

Keď sú hotové, pridáme ich spolu so šťavou k ryži a poriadne premiešame. Ochutnáme a v prípade potreby môžeme dosoliť, dokoreniť, poprípade pridať viac cesnaku.

Pred podávaním posypeme parmezánom a chuťové bunky sa nám odvďačia.