Ingrediencie:

  • 2 ks väčšia mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1/2 hlavy buľvový zeler
  • 5 ks stoniek stonkový zeler
  • 5 ks cesnak
  • 1 ks stredná cibuľa
  • 80 g červená šošovica
  • soľ
  • olivový olej

Ingrediencie na halušky:

  • 1 šálka cícerová múka
  • 1/2 šálky vody
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • sušený petržlen

Postup:

Zeleninu nakrájame na malé kocky.

Rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu nakrájanú na jemno a chvíľku restujeme.

Po chvíľke pridáme všetku zeleninu a cesnak nakrájaný na jemno. Porestujeme 2 minútky a prikryjeme.

Po 10 minútach odokryjeme, zasypeme červenou šošovicou a zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bola zelenina dostatočne zaliata (ja zalievam čistou vodou a pridávam 1 domáci zeleninový bujón, k jeho príprave sa určite na mojej stránke ešte dostaneme).
Dokoreníme a dosolíme podľa chuti.
Kým sa polievka varí, môžeme si pripraviť halušky.

Potrebujeme 1 pohár cícerovej múky, 1/2 pohára vody, 1 vajíčko, štipku soli a petržlenovej vňate. Vymiešame cestíčko a halušky dávame cez haluškovač do vriacej osolenej vody.
Keď je polievka hotová, vložíme do nej pripravené halušky, alebo ich môžete zarobiť rovno do polievky.

Dobrú chuť!