Ingrediencie:
- 2 ks väčšia mrkva
- 1 ks petržlen
- 1/2 hlavy buľvový zeler
- 5 ks stoniek stonkový zeler
- 5 ks cesnak
- 1 ks stredná cibuľa
- 80 g červená šošovica
- soľ
- olivový olej
Ingrediencie na halušky:
- 1 šálka cícerová múka
- 1/2 šálky vody
- 1 ks vajce
- soľ
- sušený petržlen
Postup:
Zeleninu nakrájame na malé kocky.
Rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu nakrájanú na jemno a chvíľku restujeme.
Po chvíľke pridáme všetku zeleninu a cesnak nakrájaný na jemno. Porestujeme 2 minútky a prikryjeme.
Po 10 minútach odokryjeme, zasypeme červenou šošovicou a zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bola zelenina dostatočne zaliata (ja zalievam čistou vodou a pridávam 1 domáci zeleninový bujón, k jeho príprave sa určite na mojej stránke ešte dostaneme).
Dokoreníme a dosolíme podľa chuti.
Kým sa polievka varí, môžeme si pripraviť halušky.
Potrebujeme 1 pohár cícerovej múky, 1/2 pohára vody, 1 vajíčko, štipku soli a petržlenovej vňate. Vymiešame cestíčko a halušky dávame cez haluškovač do vriacej osolenej vody.
Keď je polievka hotová, vložíme do nej pripravené halušky, alebo ich môžete zarobiť rovno do polievky.
Dobrú chuť!
Najnovšie komentáre