Ingrediencie:

  • 2 ks stredne veľká cuketa
  • 2 ks vajcia
  • 150 g strúhaný syr (eidam, mozzarella)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený cesnak
  • oregano

Postup:

Cukety umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zasypeme malou lyžičkou soli, premiešame a necháme postáť 20 minút.

Po odstátí cuketu poriadne vyžmýkame. Musí byť úplne bez šťavy, aby bolo cesto dokonalé.

Masu vylejeme do plátenej utierky a poriadne vyžmýkame. Cuketu zbavenú prebytočnej vody vložíme do misky, pridáme vajíčka, 150 g syru a koreniny ako má kto rád. Soľ však už netreba.

Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do kruhu.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov po dobu 20 minút.

Po tejto dobe cesto vyberieme a obložíme ako klasickú pizzu. Dopečieme ešte 10 minút a máme hotovo.

Dobrú chuť