Ingrediencie:

Palacinka:

  • 3/4 šálky hladká múka (alebo pol na pol špaldová a kukuričná múka)
  • 3/4 šálky mlieko
  • 2 ks vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť nasekaného špenátu
  • maslo
  • olivový olej

Plnka:

  • 100 g syr strúhaný
  • 2 ks stredná cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 3 hrste špenátu
  • 4 ks vajce
  • 8 ks šunka
  • soľ

Postup:

2 vajcia našľaháme so štipkou soli, pridáme múku, mlieko a nasekaný špenát a premiešame. Cesto má byť skôr redšie, netreba sa toho báť.
Necháme postáť a zatiaľ si pripravíme plnku.
Na masle orestujeme cibuľky nakrájané na krúžky. Keď začne cibuľa sklovitieť, pridáme najemno nakrájaný cesnak, ktorý necháme chvíľku rozvoniať. Po chvíli pridáme celý špenát, posolíme a restujeme, kým špenát nezvädne. Zmes odložíme bokom.

Rúru zatiaľ zapneme na 180 stupňov a pripravíme si volské oká.

Na panvicu potretú olivovým olejom vyklepneme vajíčko, posolíme, okoreníme a počkáme pokiaľ sa zapečie spodok, pričom žĺtok musí ostať tekutý.

Na rozpálenej panvici s lyžičkou masla urobíme palacinky. Hotovú palacinku položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nastrúhame na ňu syr, položíme do stredu dva plátky šunky, na šunku časť zmesi zo špenátu, cibuľky a cesnaku a na vrch položíme volské oko.

Palacinku zvinieme ako galetku kolom dookola. Môžeme si pomôcť špáratkom aby pekne držala tvar.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 5-7 minút.

Hotovo. Na konci môžeme ešte pokvápať rozpusteným maslom.

Dobrú chuť.