Ingrediencie:

  • 2 ks kuracie prsia
  • 1 ks stredná cibuľa
  • 1-2 ks cesnak
  • 2 ks rajčina
  • 5 ks kyslá uhorka
  • menšia čínska kapusta alebo šalát
  • kukurica v konzerve
  • 250 ml biely jogurt (alebo majonéza)
  • 250 ml kyslá smotana
  • 2 PL rajčinový pretlak alebo kečup
  • gyros korenie
  • soľ
  • olivový olej

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kocky, posypeme gyros korením a opečieme na olivovom oleji. Upečené mäsko s výpekom necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme ostatné suroviny.

Cibuľu, uhorky a rajčiny nakrájame na drobno a čínsku kapustu narežeme na pásiky.

Dressing si pripravíme zmiešaním smotany, jogurtu, pretlačeného cesnaku a dvomi PL pretlaku alebo kečupu. Prisolíme podľa chuti.

Vrstvíme nasledovne: naspodok misy (najlepšie sklenej, aby šalát pekne vynikol) kuracie mäso aj s výpekom, cibuľa, uhorky, polovica dressingu, rajčiny, kukurica a zvyšok dressingu. Zasypeme čínskou kapustou a odložíme do chladu aspoň na hodinku. Pred podávaním premiešame.

Namiesto bieleho jogurtu môžete použiť aj malý pohár majonézy. Šalát je chutnejší, no už nie tak zdravý.