Ingrediencie:

  • 4 ks vajcia
  • 200 g mandľová múka (na jemno rozomleté celé mandle)
  • 250 g jemný tvaroh
  • 200 g cream cheese
  • 2 ks pomaranč
  • 4 PL med
  • 1/2 ČL vanilková esencia
  • 1 PL kakao
  • soľ
  • 1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva

Postup:

Najskôr pripravíme krém a to úplne jednoducho.
Do vyššej nádoby dáme tvaroh s cream cheesom (nátierkovým maslom), pridáme šťavu z polovice pomaranča a 2 PL medu.
Rozmixujeme do hladka. V prípade potreby a podľa chuti pridáme viac medu.
Kým sa nám upečie korpus odložíme plnku do chladničky.

Vajíčka vymiešame elektrickým mixérom do penista s 2 PL medu, štipkou soli, vanilkovou esenciou, kakaom a nastrúhanou kôrou z 1 bio pomaranču.
Pridáme mandľovú múku zmiešanú s kypriacim práškom a dobre premiešame. Už netreba mixovať.
Formu (26cm priemer) najlepšie s odnimateľnými bokmi vymažeme maslom a vysypeme trochou mandľovej múky.
Cesto vlejeme do formy a pečieme na 180 stupňov 20 min.
Po úplnom vychladnutí korpus prerežeme niťou na polovicu a naplníme 1/2 krému.
Na plnku dáme druhú polovicu korpusu a na vrch rozotrieme zvyšok krému.

Ozdobíme olúpanými pomarančami a nastrúhanou kôrou z pomaranča.