Ingrediencie:
- 2 ks horné vykostené kuracie stehno
- 2 vajcia
- 1 PL med
- 1 ks malá chilli paprička
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- ocot
Postup:
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme.
Na panvicu dáme rozohriať olivový olej, pridáme 1 PL medu, najemno nasekanú 1/2 chilli papričky, premiešame a do tohto základu pridáme mäso.
Restujeme z každej strany asi 4-5 minútiek. Záleží od veľkosti mäsa.
Kým sa nám robí mäsko, pripravíme si poširované vajíčka.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme 1 PL octu, dáme variť a keď nám voda začne vrieť, lyžicou dookola vytvoríme menší vír.
Vajíčko vyklepneme do naberačky alebo hrnčeka, pomaly vnoríme a pustíme do vody.
Plameň treba trošku stíšiť, aby už voda viac nevrela. Žĺtko sa obalí bielkom, pričom celé to trvá naozaj len minútku, aby žĺtko ostalo pekne tekuté.
Opatrne vyberieme a postup opakujeme s ďalším vajíčkom. Je možné robiť vajíčka súčasne, no ja robím radšej takto, aby vajíčko malo pri obaľovaní svoj priestor.
Výborná príloha je horčicový cottage cheese s najemno nakrájanou čerstvou cibuľkou.
Najnovšie komentáre