Ingrediencie:

  • 2 ks horné vykostené kuracie stehno
  • 2 vajcia
  • 1 PL med
  • 1 ks malá chilli paprička
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • ocot

Postup:

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme.

Na panvicu dáme rozohriať olivový olej, pridáme 1 PL medu, najemno nasekanú 1/2 chilli papričky, premiešame a do tohto základu pridáme mäso.

Restujeme z každej strany asi 4-5 minútiek. Záleží od veľkosti mäsa.

Kým sa nám robí mäsko, pripravíme si poširované vajíčka.

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme 1 PL octu, dáme variť a keď nám voda začne vrieť, lyžicou dookola vytvoríme menší vír.
Vajíčko vyklepneme do naberačky alebo hrnčeka, pomaly vnoríme a pustíme do vody.
Plameň treba trošku stíšiť, aby už voda viac nevrela. Žĺtko sa obalí bielkom, pričom celé to trvá naozaj len minútku, aby žĺtko ostalo pekne tekuté.

Opatrne vyberieme a postup opakujeme s ďalším vajíčkom. Je možné robiť vajíčka súčasne, no ja robím radšej takto, aby vajíčko malo pri obaľovaní svoj priestor.

 

Výborná príloha je horčicový cottage cheese s najemno nakrájanou čerstvou cibuľkou.