Ingrediencie:

  • 7 ks jablko
  • 200 g mletý mak
  • 2 ks vajcia
  • 2 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • 1/2 ČL mletá škorica
  • hrsť hrozienok
  • med
  • slivková nutela
  • mak nemletý
  • strúhaný kokos na vysypanie formy

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov.

Nastrúhame 4 jablká na hrubom strúhadle a dáme ich do hrnca spolu s hrozienkami. Chvíľku podusíme.

Kým sa nám dusia pripravíme cesto.

Vajíčka rozmixujeme v miske s 3 PL medu, potom pridáme mletý mak a 3 jablká nastrúhané na hrubom strúhadle. Premiešame a nakoniec pridáme kypriaci prášok a mletú škoricu.

Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 26cm) a vymastíme ju kokosovým tukom alebo maslom.

Formu vysypeme kokosom a cesto navrstvíme do formy. Na vrch pridáme podusené jabĺčka s hrozienkami, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 180 stupňov cca 25-30 minút.

Na upečený a vychladnutý koláč rozotrieme slivkovú nutelu a posypeme celým makom.

Mňam!

Na miesto slivkovej nutely môžete pokojne použiť nutelu z avokáda alebo obyčajný domáci džem.